Roderick Göttgens

Ik ben Team Performance Coach, teamwork & team dynamics expert en Keynote speaker. Ik combineer mijn bovenmatige interesse voor elite-teams, mijn jarenlange ervaring als interim manager en mijn beoefening van (extreme) outdoorsporten met inzichten op het gebied van teamwork, High Performance Organisaties en High Performance Teams.

Ik train, coach en adviseer organisaties in uiteenlopende branches over High Performance Teams en -Organisaties. Mijn missie is om organisaties en teams te helpen hun potentieel maximaal te benutten. Zowel gericht op het individu, maar vooral ook in samenwerking met anderen. Ik wil organisaties en teams laten inzien dat ze ongekende resultaten kunnen bereiken, als ze zichzelf durven te pushen, durven uit te dagen en buiten hun comfortzone durven te gaan. Dat ze hun doel en resultaten kunnen bereiken en overtreffen als ze het aandurven alle talenten, capaciteiten, competenties en skills binnen een team maximaal in te zetten.

In mijn keynote presentaties vertel ik wat dat inhoudt en wat daarvoor nodig is, in mijn teamcoaching, teamtrainingen en adviestrajecten daag ik organisaties en teams (extreem) uit om het zelf te doen en te ervaren. Daarbij schuw ik de "confrontatie" niet. Ik observeer en spiegel houding & gedrag. Dat haalt iedereen uit hun comfortzone maar laat ze vervolgens in korte tijd toegroeien naar High Performance.

Mijn waarden
Ik geloof in de kracht van het individu,
Ik vertrouw op de kracht van het team.

Ik focus mij op de volgende gebieden
Teamdevelopment & teamcoaching, creëren High Performing Organisaties en High Performance Teams, ondersteuning bij inrichting High Performance Organisatie, Agile, outdoor teamcoaching, team performance coaching

Roderick Göttgens - TeamForge
Roderick Gottgens - TeamForge

Wat mensen zeggen


De manier waarop Roderick presenteert, blijft je boeien van begin tot eind. Met heel veel energie en passie vertelt hij zijn verhaal over de Griekse god Proteus en de Vier Pijlers van een Unbeatable Team. Zijn referentie met elite-teams zoals commando’s en Navy SEAL’s laat zijn boodschap alleen maar meer leven.
Bezoeker Event

Enjoyable, very different and a progression in teamwork was very apparent on the day
Teammanager Fugro

‘Echt iets anders’ wilde ik doen met het team. Een locatie, back to nature, die ervoor zorgde dat we totaal niet met ons werk bezig waren en ons vrij voelden. Een trainingsdag die alle elementen kende van leiderschap, vertrouwen, teambuilding, creativiteit, lef, uitdagingen en ook veel fun. Deze vorm van trainen met deze locatie was uitermate geschikt om ons doel te bereiken; als team hebben we elkaar nog beter leren kennen en elkaar gevonden voor een intensievere samenwerking en als team zijn we verder uitgedaagd in de verhouding klantrelatie & teamaansturing om nog creatiever te managen.
Laura Dijk HamiltonBright

I have worked with Roderick on several occasions and I have always been impressed by his performance. He is one of those people who really can see the big picture, understands what needs to get done and who is best able to do it. His ability to put the right people in the right roles and get the best out of them is admirable.
Yuri Yorzhits Datadogs